Parkvillorna på Ingareds Höjd är för dig som söker ett boende med det lilla extra.

Bo med livskvalitet
i unika och charmiga  lägenheter

Stora Parkvillans Entréfasad

Min tanke med de tre olika Parkvillorna på Ingareds Höjd är att de skall upplevas som gedigna klassiska hus med vackra gavlar, balanserade fasader och stilenliga fönster. På taken står stolta, traditionella skorstenar. Med inspiration från Alingsås trähustradition där ”träden växer högre än husen”, så är husen olika men talar ändå samma formspråk. De blir som ”tre syskon som blickar ut över nejden.” Själv tycker jag mycket om nationalromantiken i Örgrytes vackra trävillor och Änggårdens mysiga radhusbebyggelse i Göteborg med fint målade träfasader vid trivsamma gator. Förhoppningsvis går tankarna till sådana attraktiva miljöer när Parkvillorna står klara och körsbärsträden längs Kulltorpsgatan blommar och häckarna mellan trädgårdstäpporna grönskar.   

Unikt med Parkvillorna är att de bara har framsidor – inga baksidor. Husen visar vackert upp sig i alla fyra väderstreck. 

Stora Parkvillan har 17 helt unika och charmiga lägenheter med olika lägenheter från 55 kvm till 135 kvm. Här har man goda möjligheter att sätta sin egen prägel på sin bostad. För dig som fastnar för en specifik lägenhet gäller det alltså att passa på – för det finns bara en av varje. Med husets 17 olika lägenheter hoppas jag att Stora Parkvillan över tid ska kunna se barn växa upp, unga familjer ha det bra, äldre personer som sålt sitt hus flytta hit och må gott länge, ja, alla åldrar trivas ihop i ett tryggt, gemensamt hus som alla är stolta över och tar god hand om.  

Glasverandor och ljusa kök-vardagsrum med glasade pardörrar ut till trädgårdsbalkonger och generösa uteplatser – det är ett sammanhållande tema för Stora Parkvillan. Jag vill att man ska kunna uppleva en ljus och fri känsla av ute/inne i sitt boende. Uteplatser och balkonger blir så insynsskyddade som bara möjligt, så att man kan få ha sin egen privata sfär. 

De fem bostäderna i entréplanet har egna trädgårdar, stora uteplatser och eget trädgårdsförråd, något för er som vill ha tillgång till en egen täppa utan att för den skull behöva axla hela ansvaret för ett eget hus.

Bostäderna i plan 2 och 3 har stora balkonger med plats för matbord, loungehörna och växter.

Tre av bostäderna överst blir attraktiva etagelägenheter för er som behöver lite större yta att leva på. Den mittersta – Södra Etagefemman – får en insynsfri takterrass på vinden. Två av dem för eget spa. Några bostäder har ett rymligt skafferi, andra kan utrustas med egen bastu, somliga kan få en stor köksö som bostadens sociala hjärta. Om man bor överst kan man välja till kamin. 

Stora Parkvillan har en pampig, central entré under tak. Därifrån når man det generösa trapphuset och plattformshissen som går ända upp till de stora vindsför-råden. 

Bo på markplan med egen trädgård kringgärdad av en avenbokshäck, eller bo uppe i huset med stor trädgårdsbalkong och utblick över nejden. I Stora Parkvillan finns en bostad för alla behov och önskemål. 

Med bil tar det bara 20 minuter till Göteborgs kommungräns. Till Alingsås centrum är det 8 minuters bekvämt avstånd. Det är nära till skolor och fritidsaktiviteter, till handel och service. Gå ner till den fina badplatsen i Sävelången. Cykla bort till pendeltåget i Norsesund på mindre än 10 minuter – tryggt och vackert längs gamla gärdsgårdar genom ett lummigt landskap med vacker bebyggelse.

Min förhoppning är att ni ska längta hem och verkligen trivas i Stora Parkvillan och jag tror att husen kommer att upplevas som riktigt stolta och värdefulla – både för er som bor här och för hela Ingared.  

/Henrik Persson Hvarfner, arkitekt och bostadsutvecklare

Arkitektens tankar – Kinna som dricker varm dryck i sol uppgången.
kitektens tankar om Parkvillorna är att de ska kännas som gedigna klassiska hus med vackra gavlar, fina proportioner och många fönster.
Interiör bild från PArkvillorna
Interiör bild från PArkvillorna