Parkvillorna på Ingareds Höjd är för dig som söker ett boende med det lilla extra.

Livskvalitet har
varit ledstjärnan
för Parkvillorna

kitektens tankar om Parkvillorna är att de ska kännas som gedigna klassiska hus med vackra gavlar, fina proportioner och många fönster.Arkitektens tankar – Kinna som dricker varm dryck i sol uppgången.
Arkitektens tankar – Skiss över Parkvillorna

Min tanke med Parkvillorna är att de ska kännas som gedigna klassiska hus med vackra gavlar, fina proportioner och många fönster och inte minst traditionella skorstenar på taken. 

Husen tar sin utgångspunkt i Alingsås trähustradition, där ”träden växer högre än husen”. Husen är olika men talar samma formspråk, som ”syskon som blickar ut över nejden”. Jag tycker själv mycket om Örgrytes vackra trävillor och Änggårdens mysiga gator och fint målade trähus. Min förhoppning är att tankarna ska gå till sådana attraktiva miljöer när Parkvillorna står klara och körsbärsträden längs gatan blommar och häckarna mellan trädgårdstäpporna grönskar.

Jag har velat skapa genomtänkta och lättmöblerade lägenheter med mycket ljus och fina genom- blickar, stora uteplatser, öppna sociala ytor och bra förvaring – alltså moderna funktioner inne och en klassisk utformning av husen exteriört. Man ska kunna känna sig stolt över att bo i Parkvillorna. Det ska vara som att bo i eget hus men utan alla ”måsten”. Därför är uteplatserna och balkongerna generöst tilltagna och placerade i sköna sollägen. De rymmer både matplats och en lounge-hörna. Bostäderna i entréplanet har egna trädgårdar, stora uteplatser och eget trädgårdsförråd, något för er som vill ha tillgång till en egen täppa utan att för den skull behöva axla hela ansvaret för ett eget hus.

Alla lägenheter är flexibla och kan förändras över tid, med möjligheten att redan från början välja till eller ifrån ett av sovrummen eller ett extra WC. En rejäl trea kan bli en luftig tvåa. En praktisk fyra kan bli en extra rymlig trea. Om man väljer bort det minsta sovrummet så skapas möjlighet att ha en köksö, en stor matplats och en rymlig TV-hörna i det stora allrummet – och man kan dessutom välja till en braskamin om man bor på översta våningen.  

Unikt med Parkvillorna är att de bara har framsidor, inga baksidor. Jag hoppas att den pampiga entrésidan mot kvartersgatan ska kännas välkomnande. Fasaden mot parkskogen i sydväst med sina stora balkonger 

och många fönster öppnar upp mot naturen och kvällssolen. Sidogavlarna har också stora balkonger och stora fönsterpartier i ljusa lägen. Min förhoppning är att ni ska längta hem och verkligen trivas i Parkvillorna och att husen ska upplevas som riktigt värdefulla både för Ingared och för er som bor här.

/Henrik Persson Hvarfner, arkitekt och bostadsutvecklare

Interiör bild från PArkvillorna